“Plán na sobotu bol pomerne jasný…” ale nie, tentokrát to nebol hamburger….aj keď sparingpartner vznášal námietku, no vieš ako…sam to poznáš…zamietnuté!
Chcelo to dobrú pastu. Pekné prostredie. Niečo, kde bude dobrá klíma, išli sme skupina 5 (slovom piatich) osôb, tak nech to vyzerá. No a chceli sme centrálne centrum mesta. A tak sme skončili na Krížnej, konkrétne U Taliana.
Na Slovensku! …po taliansky (?)
Ale! Nebol to vôbec zlý nápad! Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, na rad išla (prekvapivo) Carbonara – a to rovno trikrát.
Zvyšok posádky volil pizzu Prosciutto cotto e funghi. Z predošlej návštevy pridávame aj pizzu „Bomba“ s krásne „štiplavou“ gorgonzolou, pikantnou klobásou a grilovanou paprikou.
Na stole máte k dispozícii olivový olej či balsamico, ktoré skončilo na kusu jednej z pízz – áno, dobre čítaš, on si tam na hulváta rachol balsamico (člen posádky asi dostal morskú chorobu, inak še to logicky vysvetliť nedá)
Z pizze som si ulúpila dva tri hryzokusy – cesto mäkkunké, šunka, syr, šampiónske hríby – totališ brutališ, všetko to spolu hralo. Keď pizza, osobne volím iné chute, ale nie je čo vytknúť..ak to číta nejaký pizzaholik, pokojne napíš feedback do komentu.
Carbonara – tá OMÁČKA! TÁ O-MÁČ-KA! Nadýchaná bublinková oáza tuku s tukom, na pár minút som prestala počúvať okolie a zahrala sa na malého autistu…dokonca sa mi zazdalo, že som začula aj nebeskú harfu, no masaker! Pila by som ju jak smutíčko
Rovnako pochvala za guanciale a možnosť pridať si syr podľa potreby.
Verdikt
Môj bratislavský šampión v carbonare síce prekonaný nebol (rozhodla cestovina), no jedlo, prostredie, atmoška, tutto bene a ak hľadáte reštauráciu s kvalitnými surovinami a príjemným prostredím, určite odporúčam. Dokonca si môžete prasknúť kolášik z veľkej ponuky dolci či kúpiť niečo fajné v ich obchode s talianskymi špecialitami.
A aby ste do reštaurácie aj trafili, nezabudnite, že cestu nájdete na našej gastro mape.
Text & Foto : Baja