Smokin´ Bob Barbecue / Bratislava

866

Sú dni, kedy cítite, že niečo nie je v poriadku a hľadáte príčiny. Spánok je dostatočný, byt je uprataný, kvety prežívajú, práce je tradične veľa…A zrazu to cinkne!

Mám nedostatok bielkovín a tuku! V Bratislave je viacero podnikov, ktoré ponúkajú kvalitné mäso, jedným z nich je rozhodne aj Smokin‘ Bob Barbecue, ktorý navštevujeme ešte z čias, keď bol ďáááááleko v Petržalke (čo zase pre milovníkov maska nie je žiadnou prekážkou :))) Už dlhšiu dobu je však v centre mesta, a teda dostatočne blízko na to, aby také slabé kusy ako my pri pomyslení na mäso, neodolali a išli tam vždy, keď sa obšmietame okolo Laurinskej.

Široká ponuka

V ponuke nájdeš viacero alternatív, od hlavných jedál, kde si môžeš vybrať typ mäsa, prílohy a omáčky (hmotnosť a počet závisí od toho, aký veľký si čávo), cez burgre, tacos, hot dogy až po špeciály, ktoré sa pravidelne objavujú (ako to pri špeciáloch býva, s časovým obmedzením).

Snažím sa výber pri každej návšteve obmieňať, môj sparingpartner v boji ale vždy siaha po briskete. Poďme k tomu brisketu…takto…v prvom rade – to mäso by malo mať vlastný občiansky preukaz. To, čo chalani tvoria a volajú to brisket, nie je mäso, ale umelecké dielo!

Brisket jak masielko!

Brisket má dve časti, chudšiu (lean) a tučnejšiu (fatty). Z logiky veci vyplýva, že fatty je proste viac fatty, ale podľa môjho názoru aj viac gastro-rozkoše. Donedávna sa totiž volila časť lean – nie že by to bola chyba, ale naposledy sa garde vymenilo a výber padol na fatty a toto rozhodnutie úplne zmenilo uhol pohľadu!!! Musím povedať, že ten brisket spieval, a keď nie on, tak neskôr my určite. Malo to jedinú chybu – nevybrala som si ho ja, čiže som z neho mala príliš málo (smrk).

Skvelý pulled pork & prílohy

Čo sa ale môjho výberu týka, chcela som zmenu a prvýkrát som išla do burgeru. Spoznávanie ich ponuky som začala zľahka – pulled porkom, ktorý chalani odporúčajú v prípade, ak si nováčikom – ja ním síce nie som, ale čo sa ich burgrov týka áno a pulled porkom nepohrdnem nikdy, tak prečo neskúsiť.

Tak mäso, bbq omáčka ako aj coleslaw a buchta(!) boli fenomenálne! Mám radšej jednoduchejšie burgre s pár kvalitnými našľahanými surovinami a tento sa môže zaradiť do poučiek, ako to má v praxi do psej matere vyzerať.

Čerešničkou na torte sú aj prílohy (skúsili sme všetky, všetky sú super, čiže choď podľa toho, čo máš rád) či mäkký chlebík dotvárajúce celkový dojem, nehovoriac o omáčkach, ktoré keby môžem, jem ako polievku (ak máš rád/rada syr, určite odporúčame blue cheese).

Verdikt

Suma sumárum, iba sa potvrdilo to, čo sme vedeli a teda, že sa tu vždy dobre najeme a odídeme s primrznutými úsmevmi na perách. Chalani proste vedia a rozhodne vám ich odporúčam navštíviť.

Ak som ťa teda naladila a môžem ti poradiť: na otázku, či chceš viac mastnejší kúsok brisketu – odpovedz áno!

Excelentne zvládnutá príprava mäsa, prílohy, omáčky, prístup chalanov, tématické prostredie – my sme opäť raz odchádzali maximálne spokojní a klobúk dole! Smokin‘ Bob Barbecue vidíme sa nabudúce :))

Cestu do Smokin‘ Bob Barbecue nájdeš už aj na našej gastro mape.

Text & foto : Bajonetta

Foto : Smokin‘ Bob Barbecue instagram

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close