Ak ste milovníci pastrami a mäsa ako takého, tak Katz’s deli je v New Yorku povinná zastávka. Nie je to tak dávno odkedy pastrami prišlo aj na Slovensko a hneď sa stalo „hitom“
Z Európy do Ameriky a späť
V Amerike má príprava pastrami veľmi dlhú tradíciu a v poslednej dobe sa stalo akýmsi ikonickým jedlom New Yorku. Priniesli ho tam židovoskí prisťahovalci koncom 19. storočia. Katz’s ho údajne robí najlepšie v meste, tak sme tam samozrejme museli zájsť.
Na dobré pastrami si počkáte
O tom, že Katz’s je veľmi populárne svedčili naozaj dlhé rady a na sandwich si počkáte v lepšom prípade okolo pol hodiny. Keď sa už ale k nemu dostanete, čaká Vás poriadna porcia takmer rozpadajúceho sa hovädzieho mäsa (zväčša sa robí z hovädzej hrudi), ktoré sa pred varením marinuje v zmesi korenín a neskôr sa pomaly a dlho varí. Podáva sa na ražnom chlebe s horčicou a uhorkou.
…keď „zaúraduje“ únava
Aby to však ale bolo korektné, musím napísať, že som z toho nebol úplne unesený. Možno to bolo aj tým, že sme už boli poriadne unavení a hlavne sme už boli pomerne „napchatí“ burgrami, pizzami a inými „zdravými“ peckami Takisto to mohlo byť aj faktom, že do Katz’s som sa už dlho strašne tešil, sledoval ich na Instagrame a FB a možno boli moje očakávania privysoké alebo iné. V zásade to bola pre mňa známa chuť aj zo Slovenska.
V každom prípade to ale stálo za skúsenosť a som rád, že som sa tam dostal. Ak ešte budem mať príležitosť, pastrami si určite znovu dám. Ak sa niekedy ocitnete v NY, choďte skúsiť a zažijete ozajstný kus Ameriky ️