Alej / Bojnice

793

Bojnice v posledných rokoch zažili poriadny BOOM. Či už to bola rekonštrukcia ZOO alebo stavba výhliadkovej veže s krásnym výhľadom. No a pozitívne zmeny neobišli ani gastro. Doteraz to tam bolo také všelijaké, tradične priemerné no turistov tam bolo toľko, takže sa naplnil aj ten najhorší podnik.

Príchod kvality do Bojníc

Potom ale prišla Alej šefkuchára a majiteľa Mareka Karaku a všetko sa zmenilo. Do Bojníc prišiel podnik, ktorý kvalitou, nápadom, receptami a surovinami ďaleko prekonal všetko ostatné. Pre objektivitu som toto miesto navštívil 2x v priebehu roka a zakaždým vyskúšal viacero rôznych jedál. 

Počas turistickej sezóny som si miesto radšej dopredu rezervoval a spravil som dobre, lebo mi odložili porcie z dennej ponuky, ktorá bola už v čase mojej návštevy beznádejne vypredaná. Počas jednej z mojich návštev som mal možnosť skoro hodinu pokecať aj so samotným šéfkuchárom Marekom (ktorý ma tam videl pobehovať s foťákom), čo bola pre mňa skvelá skúsenosť a dozvedel som sa kopec „zákulisných“ informácii o fungovaní a filozofii podniku.

Skvelé polievky, legendárne šišky a vege alternatívy

Alej má otvorenú kuchyňu, krásny dizajn, veľmi príjemný personál a bombastické jedlo no taktiež perfektný instagram. Prevádzka nemá problém variť vegetariánsky aj vegánsky, v ponuke sa nájdu rôzne kuchyne, za zmienku stoja určite ich letné legendárne paelly na ulici.

Polievky, ktoré som tam jedol radím medzi tie najlepšie aké som vyskúšal a už len kvôli nim sa teším na ďalšiu návštevu. Legendou sú určite ich domáce šišky, vlastne skoro všetko, čo tam nájdeš je ich výroby. Žiadne polotovary ani podobné záležitosti. Len veľa kvality a lásky.

Kalerábový či mrkvový krém boli skvelé, indické curry na mäsový aj veggie spôsob s ryžovým chipsom boli zase veľmi príjemným osviežením v bojnickej záplave „Gordon Blue“, pizze či bryndzových halušiek. Panenke by sa dalo tiež iba veľmi ťažko niečo vytknúť.

Verdikt

Sedenie je veľmi príjemné, vzdušné, čisté, jedlo skvostné, personál a kuchyňa úžasné a preto s kľudným svedomím zaraďujeme Alej na našu mapu

Zároveň sa už teraz veľmi teším na najbližšiu návštevu kedy ochutnám niektorú z ich rýb či hovädzí steak. 

Foto + text : Rudo Sladkovský

Close